vrijdag 7 maart 2014

Het jeugdvissen zit in lift bij de Maasvissers

Bij de Maasvissers zijn we in 2001 gestart met het jeugdvissen. Dit jaar zal dus al het veertiende kampioenschap voor de jeugd gevist worden. En er is geen enkel jaar geweest dat er minder dan 25 jeugdleden hebben deel genomen en daar mogen we best trots op zijn.
Vorig jaar hadden we zelfs 40 jongens en meisjes van 6 t/m 18 jaar die deel hebben genomen aan het jeugdkampioenschap.
Maar dit jaar lijken alle records te gaan sneuvelen, want begin maart hebben zich al een 40-tal jeugdleden ingeschreven voor het jeugdkampioenschap en daar zullen er nog heel wat bij gaan komen in de loop van het jaar. Gaan we in de zomer ook al bij onze jeugdwedstrijden met meer dan 50 jongens en meisjes aan het water zitten?
En dit in een tijd dat de meeste visclubs geen 20 man meer bij elkaar krijgen voor hun wedstrijden, te zwijgen dat ze nog jeugd aan het vissen krijgen.

Bij de Maasvissers hebben we bij de jeugd 2 leeftijdscategorieën: van 6 t/m 12 jaar en van 13 t/m 18 jaar. Bereik je in de loop van 2014 de leeftijd van 19 jaar, dan mag je nog mee vissen. Het kampioenschap gaat over 4 wedstrijden die gevist worden op vrijdagavond van 18u00 tot 20u00. Deze wedstrijden gaan door op volgende vrijdagen: 25 juli, 1 augustus, 8 augustus en 22 augustusDe 3 beste resultaten tellen mee voor de kampioenstitel.

Dit jaar hebben we alle wedstrijden geplaatst in de beste periode, waardoor telkens iedereen veel vis zal vangen! Iedereen die deel neemt zal behoorlijk in de prijzen vallen. Ook in iedere wedstrijd zullen weer mooie prijzen te winnen zijn.
Jeugdleden betalen € 10 lidgeld en € 5 per wedstrijd (of € 15 voor alle wedstrijden).
Maar iedere wedstrijd krijgt iedere deelnemer lokvoer, potje maden, pakje dikke vèr en natuurlijk een mooie prijs.
Wie er geen 3 wedstrijden kan mee vissen, kan in verhouding naar het aantal deelnames ook meedingen naar prijzen in het eindklassement.
Geef je spoedig mogelijk op voor dit kampioenschap, zodat we als vereniging ons kunnen voorbereiden. Heb je nog vrienden die willen mee vissen? Zeg het dan meteen door! 

Voor wie nog geen vismateriaal heeft en het vissen eens wil beleven hebben we altijd hengels en ander vismateriaal klaar staan.

Wie nog vismateriaal heeft staan wat niet meer gebruikt wordt en je wil de jeugd steunen?
Dit is altijd welkom zowel voor te gebruiken bij jeugdwedstrijden of als prijs uit te geven.
We zijn er jullie dankbaar voor.

Of misschien kan je een jeugdlid helpen tijdens een wedstrijd? We proberen altijd bij ieder jeugdlid een begeleider te zetten. Zo leren ze het snelst.

Of kom eens een kijkje nemen. Bij goed weer zijn er vaak meer dan 200 supporters.

In de loop van het jaar zullen we zeker ook nog eens visles geven. Vorig jaar was er vraag naar een snelcursus feederen en dat zullen we zeker doen dit jaar.