zondag 8 juli 2012

Dries Hermans (miniemen) en Stef Meyssen (knapen) winnen in eerste jeugdwedstrijd

Op vrijdag 6 juli stond de eerste jeugdwedstrijd van de Maasvissers Geistingen op het programma. Bij mooi visweer kwamen 17 jeugdleden opdagen. Dit aantal lag toch iets onder de verwachtingen, want normaal zijn dit altijd tussen de 20 en de 30 jongens en meisjes die aan de wedstrijden deel nemen. Maar natuurlijk mag je niet klagen, want geen enkele visclub heeft zoveel vissende jeugdleden als de Maasvissers. Toch hopen we er bij de volgende wedstrijd weer enkele meer te hebben.
Met een nieuw puntensysteem van 50 punten per vis en 1 punt per gram was het bij veel jeugdleden even nadenken hoe je dit het best aan pakt. Achteraf bleek de vaste hengel toch meer voordeel op te brengen bij deze eerste wedstrijd, want met de feeder was het niet echt te doen. Maar ook met de vaste hengel liep het bij de meesten ook niet van een leien dakje.
Bij de miniemen werd het een spannende strijd voor de eerste plaats tussen Dries Boonen die aan de lopende band kleine visjes bleef vangen en Dries Hermans die mooie blieken kon vangen. Uiteindelijk bleek Dries Hermans aan het langste eind te trekken door zijn 13 vissen met een gewicht van 2740 gram. Goed voor 3390 punten in totaal. En dan nog te zeggen dat er enkele kilo's verspeeld werden door lossers of gewoon de haak er af. Maar Dries Boonen werd knap tweede met maar liefst 43 visjes en een gewicht van 980 gram. Goed voor een totaal van 3130 punten.
De derde plaats op het podium was voor een knap vissende Kobe Vanaken die 16 vissen kon vangen met een gewicht van 1400 gram met een totaal van 2200 punten.
De vierde plaats werd gedeeld door Jordy Vandewinkel en Sybren Craeghs met elk 3 vissen en 840 gram.


Bij de knapen stond er geen maat op Stef Meyssen die met 6 vissen een totaal van 3760 gram kon vangen.
Robbin Driessen viste zich een mooie tweede plaats bij elkaar door 17 vissen te vangen met een gewicht van 920 gram. Ook de miniemenkampioen van 2011 viste zich op het podium bij de knapen. Hij gokte ook op de kleinere vissen en ving 18 stuks met een een totaal aan 780 gram. Jasper Vandenhout werd met 13 vissen en 800 gram knap vierde. Lotte Purnot (eveneens miniemenkampioen in 2011) wist de vijfde plaats te veroveren met 4 vissen en 1160 gram. De zesde plaats was voor Dennis Meerten, die het eerste uur met de matchhengel viste, met 1 vis van 1220 gram. Hendrik Brebels en Niek Cretskens (twee titelkandidaten) kregen de vis ook niet echt aan het bijten en moesten zich tevreden stellen met 2 vissen en een gewicht van 1020 gram, goed voor een zevende plaats. Stef Heussen viste zich op de achteste plaats met 2 vissen en 880 gram. Ook bij Jelle Theybers kwam de vis niet echt los en moest zich tevreden stellen stellen met 2 vissen en 780 gram. Dylano Cremers en Tom Verlinden (kampioen 2011) moesten het met een tiende plaats stellen.


Zoals altijd stond er weer een reusachtige prijzenpot klaar voor onze jeugd.


Maar na de eerste wedstrijd kan het zeker nog alle kanten uit, want de slechte wedstrijd kan je laten vallen. En er komen er nog drie! En bij de volgende wedstrijd zijn er al echt veel kleine visjes te vangen, maar ook grote brasems en voorn.
De volgende wedstrijden worden geviste op vrijdag 27 juli, woensdag 1 augustus en vrijdag 17 augustus.
Bij deze willen we onze sponsors nog eens bedanken: Geers voeders, hengelsport De Snoek Ophoven en frituur Brenda en Rudy Geistingen.
Verder onze dank aan Pierre Cretskens die heel veel materiaal schonk aan de jeugd.
Hieronder een aantal sfeerfoto's.