zondag 1 juli 2012

Vrijdag 6 juli jeugdvissen bij de Maasvissers


Vrijdag 6 juli eerste jeugdwedstrijd van 2012


De Maasvissers Geistingen organiseren komende vrijdag 6 juli een eerste wedstrijd voor de jeugd van 6 t/m 18 jaar. Deze wedstrijd gaat door op de Steenberg in Geistingen van 18u tot 20u. Bij de Maasvissers  vist de jeugd een kampioenschap over 4 wedstrijden van 18u00 tot 20u00 op de Steenberg. Dit jaar gaan de wedstrijden door op vrijdag 6 juli, vrijdag 27 juli, woensdag 1 augustus en op vrijdag 17 augustus. Iedereen krijgt voer, maden, pakje dikke ver en casters van de vereniging. Er mag met vaste hengel of feeder (werphengel) gevist worden. Zoals altijd zijn er ook weer super veel  prijzen te winnen in de wedstrijd. 
Net zoals andere jaren is er bij deze jeugdwedstrijden telkens wat te eten en te drinken (broodje frikandel of hamburger enz..). De opbrengst hiervan gaat naar de prijzenpot in het eindklassement. Iedereen is hier welkom en kom zeker eens kijken naar de jeugdvissers. 
De jeugd mag wat geholpen worden, enkele hulpvaardige vissers zijn bij deze wedstrijden zeker welkom. Jeugd die wil mee doen betalen 5 euro per wedstrijd of  15 euro voor 4 wedstrijden. Maar dit bedrag krijg je uiteraard ruimschoots terug aan prijzengeld en je krijgt hiervoor in iedere wedstrijd voer en aas. Dit mag beslist niemand missen! 
Nieuwe jeugdige vissers zijn altijd welkom. Er doen al zeker zo een 30 jongens en meisjes mee dit jaar.Nog nooit gevist?
Bericht voor nieuwkomers: misschien heb je nog nooit gevist en heb je nog geen vismateriaal?
Maar je wil wel kennis maken met de hengelsport.
Bij de Maasvissers hebben we altijd wat hengelmateriaal klaar staan wat je mag gebruiken tijdens de wedstrijd. Breng dan wel zelf een emmer mee. Vissen bewaar je in een leefnet gedurende de wedstrijd, zodat na de wedstrijd alle vissen weer gezond terug gezet kunnen worden. We hebben er zelf enkele, maar indien je iemand kent waarvan je een leefnet kan lenen, breng dat dan zeker mee.


Oproep voor helpers
Bij deze jeugd zijn er nog heel veel die geholpen moeten worden met het optuigen van de hengel, voeren, helpen aas aandoen, onthaken enz.
Op die manier krijgen de jeugdleden een goede opleiding en kunnen ze spoedig zelfstandig vissen. De meesten vissen met een korte hengel op kleinere vissen.
We zoeken nog heel veel helpers voor vrijdag.
Stuur aub spoedig een email als je ook wil meehelpen naar verlinden.paul@telenet.be  


Tweedehandsmateriaal voor de jeugd?
De meeste vissers kopen zich regelmatig eens nieuw materiaal. Vaak wordt het oude vismateriaal geschonken voor uit te geven aan de jeugd.
Dit materiaal is altijd welkom.


Vispas?
Voor te vissen in openbaar water heb je een vispas nodig!
Tot 14 jaar kan je gratis een vispas krijgen bij een postkantoor.


Lidgeld?
Wie mee wil vissen bij de jeugd moet ook lid worden bij de Maasvissers.
Het lidgeld bij de Maasvissers voor jeugd is slechts 7 euro. Dit is onder andere nodig voor de verzekering, moest er iets gebeuren.
En wie mee vist bij de wedstrijden komt er al heel snel achter dat je dat heel snel terug verdiend hebt doordat we steeds een hele grote prijzenpot hebben bij onze wedstrijden.