dinsdag 4 juli 2017

Verslag 2e jeugdwedstrijd 30-6-2017



De eerste jeugdwedstrijd was een enorm succes zowel met het aantal inschrijvingen als ook na de wedstrijd. Met een opkomst van maar liefst 38 (!!!) deelnemers  deden we deze wedstrijd nog beter… Helaas doen de vissen het momenteel erg slecht op ons water en we hopen niet dat er op die manier vissers gaan achter blijven, ook is er op enkele visplaatsen weer het “vervelende kruid” aanwezig wat het voor de organisatie niet makkelijker maakt.
Voorts was er ook weinig hulp aanwezig om de vissers goed te kunnen begeleiden en zo moest de werkgroep zich extra inspannen om toch iedereen een visje te laten vangen.

Miniemen


In deze catogorie gingen ze met 26 van start. Zoals bekend krijgen ze hier 10 punten per vis en het gewicht wat ze vangen krijgen ze uiteraard ook erbij. Op plaatsen zitten er veel visjes maar hoe vreemd ook laten ze zich erg moeilijk vangen, welke tactiek je ook probeert er moet een constante variatie zijn om de visjes te vangen.
Everts Lander trok er zich weinig van aan en nam de eerste plaats voor zijn rekening, hij ving 64 vissen en had een eindresultaat van 1380 punten. Op de 2de plaats was het Roel Vanlangen die toch ook 40 vissen wist te vangen en een eindtotaal had van 1020 punten. De 3de miniem van de dag was Bram Deckers, vorige week ook al goed voor het podium en nu had hij een eindtotaal van 910 punten. Op plaats 4 stond Cicero Leandro en de top 5 werd vervolledigd door nieuwkomer Beelen Milo.

Knapen


Met zijn 12 zouden ze strijden voor de dagwinst maar helaas waren de vissen hier ook niet erg bijtlustig. Één mooie vis (bijvoorbeeld: brasem) maakt een zodanig verschil dat je de westrijd kan winnen maar helaas kon niemand er eentje tonen bij het wegen en werd het spannend wie de winst op zich nam. Het was een jonge dame die de kerels het zwijgen oplegde en ze luisterd naar de naam Lotte Jarowzewski, ze had met 700 gram genoeg voor de dagwinst. Op plaats 2 maakte Daan Seegers iedereen gelukkig met 560 gram, we zijn erg blij dat Daan er nog bij is tijdens het vissen en dat hij het ook heel erg plezant vindt!!!
De 3de van de dag bij de knapen was Deckers Rob met 540 punten. De winnaar van vorige week Tom Kunnen viste zich naar plek 4. Bogie Jelle en Purnot Jens deelden samen plek 5.

Volgende week komt de derde wedstrijd er al aan en het is erg spannend voor de titels, voorwaarde is dat er minstens aan 3 wedstrijden deelgenomen moet worden om kans te maken maar dat is bij iedereen bekend.

Vele visgroeten

Maasvissers Geistingen