woensdag 28 juni 2017

Verslag 1ste jeugdwedstrijd 23-6-2017

Er waren tal van vragen onder het jeugdbestuur wat de opkomst zou zijn van de eerste wedstrijd. Er was dit jaar minder reclame gemaakt, geen scholen afgegaan voor extra vissertjes te krijgen en noem zo maar op. We hoopten op een 20-tal vissers  maar dan werd toch weer snel duidelijk dat het jeugdvissen bij de maasvissers enorm populair is!!!
Er kwamen maar liefst 35(!!!) jeugdleden opdagen en dat stemde ons allen zeer tevreden, een teken dat we goed bezig zijn om hopelijk zoveel mogelijk jongens door te zien groeien naar de senioren wedstrijden…

Er waren 12 knapen die op de inschrijflijst stonden, zowel vissend met vaste stok als met de feeder. Helaas werd snel duidelijk dat de vis nog niet echt opzoek is naar voedsel, zelfs de zwartbekgrondels werden maar plaatselijk gevangen. Het was uiteindelijk Tom Kunnen die de 1ste plaats naar zich toe trok, hij viste met de feeder en kon uiteindelijk 920gram voorleggen en zo een goede start maakt. De 2de plaats ging naar Stef Vandael, ook hij viste met de feeder en kon 700gr bij elkaar sprokkelen. Op de 3de plaats kwam uittredend kampioen Lennert Jaroszewski met 640gr. De 4de plaats was voor Jens Vandael en op plek 5 mochten we  Jens Purnot noteren.

Bij de miniemen stonden 23 deelnemers aan de start, alleen dit al is top! Helaas dat ook hier te weinig vis kon gevangen worden maar iedereen had vis en dat is het belangrijkste!
De overwinning hier was weggelegd voor Deckers Daan, hij wist 54 vissen te vangen goed voor 1340 punten in totaal. Op de 2de plaats kwam zijn broer Deckers Bram, hij kon 48 vissen aanbieden met een totale score van 1180 punten. Het podium werd compleet gemaakt door Cicero Leandro  met 1150 punten. Op plaats 4 kwam Everts Lander en Vos Frauke nam de 5de plaats voor haar rekening!!!

Aan iedereen die erbij was een dikke merci en we hopen dat we aanstaande vrijdag evenveel supporters en vissertjes mogen verwelkomen!!!