zondag 14 juli 2013

Verslag tweede jeugdwedstrijd van 5 juli

Op vrijdag 5 juli stond de tweede jeugdwedstrijd van de Maasvissers Geistingen op het programma. Ondanks de tegenvallende eerste wedstrijd en er al heel wat jeugdleden op vakantie waren, kwamen toch weer liefst 25 jeugdleden opdagen. 
Hopelijk zouden de vangsten beter meevallen dan in de eerste jeugdwedstrijd, maar de visjes van dit jaar zijn nog te klein en waren de verwachtingen niet al te groot.
Deze verwachtingen kwamen jammer genoeg uit en ook in deze wedstrijd waren er 16 jongens of meisjes die geen vis aan de kant kregen. Er was wel al vooruitgang, maar het is natuurlijk jammer dat niet iedereen vis kon vangen. In de volgende wedstrijd op vrijdag 26 juli zal beslist iedereen wel vis vangen want dan zijn de visjes van dit jaar al massaal te vangen.
Bij de jongste groep, waar weer verschillende nieuwelingen bij waren, kwam Sam Hermans uit Kessenich als winnaar uit de bus met 1870 punten. Stef Vandael uit Ophoven werd tweede met 1020 punten. De derde plaats was voor Sybren Craeghs uit Geistingen met 1010 punten.
Jens Vandael uit Ophoven werd vierde met 870 punten. De 6 andere miniemen konden jammer genoeg geen vis vangen.

Bij de knapen kwam Niek Cretskens (Geistingen) dankzij een brasem van bijna 3 kg op de eerste plaats in de daguitslag. De tweede plaats was voor Kobe Vanaken (Kinrooi) die 7 vissen ving met een gewicht van 2140 gram. En de derde plaats was voor Dries Hermans (Geistingen) die een gewicht van 1920 gram bij elkaar viste. Een gedeelde vierde plaats was er voor Nieuwkomer Joost Donders uit Molenbeersel en Daan Segers uit Opoeteren. Beide vissers hadden 2 vissen met een gewicht van 800 gram.
De 10 andere knapen hadden jammer genoeg geen vis.

Zoals altijd stond er weer een reusachtige prijzenpot klaar voor onze jeugd. De volgende jeugdwedstrijden worden gevist op vrijdag 26 juli en vrijdag 16 augustus.
Bij deze willen we onze sponsors nog eens bedanken: Geers voeders, hengelsport De Snoek Ophoven en frituur Brenda en Rudy Geistingen.
Hieronder een aantal sfeerfoto's.