dinsdag 2 juli 2013

Verslag jeugdwedstrijd 28 juni

Op vrijdag 28 juni stond de eerste jeugdwedstrijd van de Maasvissers Geistingen op het programma. Na een verregende dag kwamen liefst 27 jeugdleden opdagen. Gelukkig bleef het gedurende de wedstrijd nog droog, maar door de wind werd het voor de meeste jeugdleden koud.
Het koude voorjaar heeft de natuur op achterstand gebracht en dit was meteen te merken bij de vangsten. Vorig jaar werden er vanaf de eerste wedstrijd al veel kleine visjes gevangen en nu zag je alleen hele kleine visjes zwemmen, die nog te klein waren om met een hengel te vangen.
Maar ook de grotere vissen kwamen door het koudere weer niet kort bij de oever, waardoor we een extreem slechte wedstrijd kregen. De meeste jeugdleden vissen met een hengel van een paar meter en als de vissen dan niet naar de kant komen dan weet je dat het heel moeilijk wordt.
In totaal waren er maar 3 jeugdleden die vis hadden.
Bij de jongste groep, waar heel wat nieuwelingen bij waren, was er zelfs niemand die een vis had kunnen vangen.
Een slechtere start kan je niet hebben bij een jeugdkampioenschap.
Bij de miniemen moesten we de beker voor de eerste plaats jammer genoeg verloten. Don Keyers was de gelukkige en mocht met de beker op de foto. 

Bij de knapen toonde zich Kobe Vanaken als beste visser. Hij viste zich toch nog een mooi gewicht van 2840 gram bij elkaar. De tweede plaats was voor Dylano Cremers met een gewicht van 1140 gram. En de derde plaats was voor Niek Cretskens die een gewicht van 840 gram bij elkaar viste. De rest van de knapen kon ook geen vis ter weging aanbieden.


Zoals altijd stond er weer een reusachtige prijzenpot klaar voor onze jeugd.
Zeker niet de moed opgeven, want er komen zeker nog wedstrijden dat de vis goed gaat bijten. Deze week wordt het al iets warmer weer en dat zeker de vangsten ten goede komen bij de wedstrijd van komende vrijdag.
De volgende wedstrijden worden geviste op vrijdag 5 juli, vrijdag 26 juli en vrijdag 16 augustus.
Bij deze willen we onze sponsors nog eens bedanken: Geers voeders, hengelsport De Snoek Ophoven en frituur Brenda en Rudy Geistingen.
Verder onze dank aan Gerrit Janssen die materiaal schonk aan de jeugd, waaronder een hengel van liefst 10,80 m.
Hieronder een aantal sfeerfoto's.