zondag 29 juli 2012

Dries Boonen (miniemen) en Raph Snijders (knapen) winnaars bij de tweede jeugdwedstrijd

Op vrijdag 27 juli stond de tweede wedstrijd voor de jeugd op het programma. De weersomstandigheden waren niet ideaal met een temperatuur van 32° C. Net toen we met de nummertrekking begonnen kwam bovendien een onweer op met flink wat wind en wat regen. Hierdoor was de opkomst een stuk minder dan normaal. Met een kwartier vertraging werd er aan de wedstrijd gestart, maar gelukkig bleef het de hele wedstrijd droog. De grotere vissen hadden er weinig zin in, waardoor er vooral op kleine vis gevist werd. Bij de miniemen (6 t/m 12 jaar) lag het gemiddelde aantal op 25 stuks per deelnemer in 2 uurtjes vissen. Dries Boonen won de wedstrijd met 35 stuks en een gewicht van 900 gram (2650 punten). De tweede plaats was voor Kobe Vanaken met 30 stuks en een gewicht van 860 gram (2360 punten). De derde plaats ging naar Dries Hermans met 24 vissen en een gewicht van 920 gram (2120 punten). Sybren Craeghs legde beslag op de vierde plaats met 11 vissen en een gewicht van 920 gram (1470 punten).
Bij de knapen (13 t/m 18 jaar) won Raph Snijders met maar liefst 63 visjes en een gewicht van 1320 gram. De tweede plaats was voor Hendrik Brebels met 19 vissen en 1260 gram. Lotte Purnot stond ook weer op het podium met 9 vissen en een gewicht van 1140 gram.
Dylano Cremers werd vierde, Stef Heussen vijfde, Niek Cretskens zesde, Tom Verlinden zevende en Dennis Meerten achtste.
Komende woensdag 1 augustus wordt al de volgende wedstrijd gevist van 18u tot 20u. Waarschijnlijk zullen dan ook de grotere vissen weer bijten, waardoor het weer een andere visserij wordt. Het beloofd wel een heel spannend seizoen te worden want in iedere wedstrijd zijn er andere die er vooraan bij zitten. De slechtste van de 4 wedstrijden telt niet mee voor de eindstand. Nog bijna iedereen kan kampioen worden.
Langs deze weg willen we nog eens alle helpers danken alsook de sponsors zoals Geers Voeders, Hengelsport De Snoek Ophoven en Frituur Brenda en Rudy Geistingen.