zaterdag 10 maart 2012

Opruimingsactie oevers Steenberg, Maas en diverse straten

Op vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart stond de opruimingsactie van zwerfvuil op het programma bij de Maasvissers. Zwerfvuil vormt een steeds groter probleem in onze maatschappij. De Limburgse gemeenten en afvalintercommunale Limburg.net organiseren ieder jaar een grootschalige zwerfvuilactie, waar scholen en verenigingen zich voor mogen inschrijven.
De Maasvissers doen hier jaarlijks aan mee en nemen het grootste gedeelte van heel de gemeente voor hun rekening. Dit jaar kregen we liefst 34 kilometer (68 km aan 2 zijden) wegen voorgeschoteld, bovendien namen we nog 2 kilometer Maasoever voor onze kiezen en 6 hectare grondgebied op onze vislocatie De Steenberg.
Op vrijdagavond namen we eerst de 2 kilometer Maasoever voor. Eigenlijk bijna onbegonnen werk als de Maas hoog heeft gestaan en het probleem hierbij is dat je niet alles uit de struiken weg krijgt. Maar de klus werd geklaard net voor het donker werd.
Op zaterdag begon één grote groep op de Steenberg en één grote groep aan de 34 kilometer wegen. Voor 12 uur was alles netjes opgeruimd. Vooral op de Steenberg werd er veel zwerfvuil bij elkaar geraapt, ook mede het hoge water van deze winter. 
Buiten deze zwerfvuilopruiming stonden ook nog snoeiwerkzaamheden op het programma op de Steenberg, want als je dit niet jaarlijks doet is de oever zo goed als dicht gegroeid.
Deze snoeiwerkzaamheden duurden uiteindelijk nog tot ongeveer 16u.
We hebben ons als vereniging in ieder geval positief laten opmerken en het brengt een mooi bedrag op voor de verenigingskas. 
We willen dan ook iedereen nog eens bedanken die heeft meegeholpen aan deze werken.
Hieronder enkele foto's van onze helpers. Hiervan zijn de meeste foto's gemaakt tijdens een ingelaste rustperiode.