zaterdag 15 juli 2023

Jenzo Schepens en Daan Deckers winnaars in eerste jeugdwedstrijd bij de Maasvissers

Op vrijdag 14 juli stond de eerste jeugdwedstrijd van dit jaar op het programma. Ondanks dat er heel veel belet waren (kampdag GG-kamp Geistingen), kwamen toch nog 12 deelnemers langs bij de inschrijftafel bij mooi visweer. Maar zoals het vaak is bij te mooi weer, hebben de vissen net minder bijtlust. En dat bleek al snel dat het geen wonderbare visvangst zou worden, maar gelukkig hebben alle deelnemers vis gevangen. Het werd hierdoor wel heel spannend, want de verschillen waren heel miniem en uiteraard kreeg iedereen een mooie prijs.

Het waren voornamelijk voorntjes en baarsjes die werden gevangen. Grondels werden opvallend weinig gevangen.

De overwinning bij de miniemen (van 6 t/m 12 jaar) ging naar Jenzo Schepens (Kinrooi). De tweede plaats was voor Vinn Peeters (Kessenich) en Jan Sierra (Ophoven) viste zich nog knap derde in zijn eerste viswedstrijd. Zij mochten op het grote podium en kregen een daverend applaus van de vele toeschouwers vanuit ons vernieuwde lokaal.



Bij de knapen (van 13 t/m 18 jaar) kroonde zich Daan Deckers (Ophoven) als wedstrijdwinnaar. Liam Vandaal (Molenbeersel) werd knap tweede. Liam viste met de feeder en had pech dat hij nog een grote vis verspeelde net voor zijn schepnet. De derde plaats ging naar Bram Deckers (Ophoven). Lowie Roussard (Geistingen) kwam net wat gewicht tekort voor een podiumplaats.



We willen iedereen nog eens bedanken voor de talrijke opkomst.

De volgende jeugdwedstrijd wordt gevist op vrijdag 18 augustus. Dan wordt er zeker veel meer gevangen. Wil je ook een keer meevissen stuur dan een mailtje naar maasvissers@gmail.com