woensdag 21 september 2016

Geslaagd BK feeder bij de Maasvissers

Op zondag 18 september werd het BK feeder gevist op de grote grindplas in de gemeente Kinrooi. De organisatie lag dit jaar in handen van de Maasvissers via het Maaslands Verbond. Er kwamen liefst 186 inschrijvingen binnen voor dit Belgisch kampioenschap feeder (een record aantal).Hierdoor lag de druk hoog om dit allemaal in goede banen te kunnen leiden, maar zoals jullie weten hebben de Maasvissers een unieke organisatie met een werkgroep van maar liefst 30 personen.
Er werd dan ook alles gedaan om van dit BK een dag te maken die in het geheugen blijft zitten. We kregen dan ook van alle kant lof over de organisatie.
Alleen jammer dat er een strakke noordenwind stond, die de vangsten meteen naar beneden trekt. Zeker in enkele sectoren was het peuteren om een vis te vangen.
Maar de eerste 3 in de uitslag hadden een gewicht tussen de 13320 gram en de 15750 gram. Het is toch al even geleden dat de podiumplaatsen zoveel gewicht bij elkaar visten. Bij een ZW-wind was dit zeker meer geweest.
De eerste 3 waren uiterst dicht bij elkaar met het gewicht.
Het was uiteindelijk René Verhaegen die met de Belgische titel ging lopen voor uittredend Belgisch kampioen Paul Verlinden en Staf Van Gastel.
Er wonnen liefst 6 leden van de Maasvissers hun sector: Paul Verlinden, Rudy Dons, Maurice Renaers, Marc Vermeulen, Lom Brouwers en Stefan Henckens.
Dat de Maasvissers een grote vereniging is bewijst het feit dat bij de 54 prijswinnaars de helft was die ook bij de Maasvissers lid zijn. Proficiat aan allen!
Hieronder een foto van het podium:

Voorr de volledige uitslag en foto's verwijzen we jullie door naar onze facebookpagina.
De prachtige foto's werden genomen door Ton & Rita Marisael en zijn te bekijken op viswa.nl