zaterdag 19 maart 2016

Themadag over roofvissen ingericht door de vereniging de Snoekvrienden van Herk de Stad.

Op zaterdag 23 april richten de Snoekvrienden van Herk de Stad een themadag over roofvissen in.
Dit gaat door in de vrije basisschool van Halen (Belgisch Limburg). Adres: General de Witte straat 29.
Het programma voor de lezingen:

11.00 uur: Marco van Navionics samen met Danny Geysen zal uitleg geven over dieptemeters en waterkaarten. Als we over waterkaarten praten is het logisch dat er ook GPS toestellen bij zijn en de combinatie van visvinder en GPS.

13.00 uur: Derk van der Molen  gaat uitleggen hoe we moeten vissen met jerkbaits en wat we daarvoor het beste gebruiken.  Hij zal ook zijn eigen jerks voorstellen.  Na de lezing zal hij op een stand een demo airbrush geven van special paint kunstaas.  Alleen van zijn eigen werk kan je er dan ook eentje kopen als je dat wenst.

14.30 uur: Hilco van Nuil  zal uitleggen hoe we gericht op grote snoeken kunnen vissen met kunstaas het ganse jaar door, hoe we dressuur kunnen doorbreken, wat we dan best wel doen en wat niet.

16.00 uur: Met aasvissen (dood of levend) vissen op grote snoek ook gepresenteeerd door Hilco van Nuil.

Vanaf 10.00 uur gaat de deur open en kunnen we al de standen doorlopend bezoeken met demo’s en uitleg van de specialisten tot 17.30 uur.

De inkom bedraagt 5 euro. Hiervoor krijg je ook een drankbonnetje en een direct tombolaticket in een omslag. Hierin staat dan of je iets gewonnen heb. De prijs krijg je gelijk mee.