maandag 29 juni 2015

Vrijdag 3 juli gratis visles voor jeugd en iedereen is welkom!


De Maasvissers Geistingen behoren tot de grootste visclubs uit België. En dit heeft wellicht veel te maken met onze jeugdwerking.



Ieder jaar hebben we zo een 50 jeugdleden! Die vissen ook 4 jeugdwedstrijden tijdens de vakantie. Voor dat we aan die wedstrijden beginnen willen we ook nog eens een visles geven. Deze visles gaat door op vrijdagavond 3 juli om 19u00 op de Steenberg.
Veel jonge kinderen gaan wel eens vissen, maar als je niet de eerste beginselen van het vissen heb geleerd, wordt het heel moeilijk om vis te vangen. Daarom is deze visles uiterst belangrijk voor deze jonge vissers. We zien ieder jaar dat nieuwe vissertjes met vismateriaal aankomen, waar je heel moeilijk een vis mee kan vangen, zoals veel te grote dobbers en haken die een vis niet eens binnen krijgen.

Wat wordt er geleerd in de visles?
Beetje uitleg over de materialen.
Hoe leer je zelfstandig te vissen? Zoals leren een haak aan te zetten enz.
Welke dobber kiezen, de diepte leren peilen, hoe aas aan de haak hangen enz.
Uitleg over het vissen met een feeder.
Wat heb je hiervoor nodig en we gaan leren hoe je een lijnmontage voor het voerkorfje moet maken en gebruiken. Verder hierover uitleg over de lijndiktes, welke haken gebruiken enz.
Maar op deze visles leggen we ook uit hoe het allemaal tewerk gaat bij de zo populaire jeugdviswedstrijden van de Maasvissers, maar geven we in het kort uitleg over de wetgeving (vispas).
We gaan werken met kleine groepjes, zodat iedereen ook echt iets kan bijleren.
Vismateriaal meebrengen is echt niet nodig, we zorgen voor demonstratiemateriaal waarmee geleerd kan worden.

Vissen doen we de week erna op de eerste jeugdwedstrijd. (vrijdag 10 juli)
Iedereen is er welkom! (je hoeft geen lid te zijn van de Maasvissers)

Aanvang 19u00 op de Steenberg in Geistingen. Door dat we in kleine groepjes werken, die steeds doorschuiven naar een andere uitleg zal de visles maximaal 1 tot 1,5u duren.
Dus kom zeker even kijken. Voor de deelnemers, kijkers en supporters is er zoals gebruikelijk drank te verkrijgen aan schappelijke prijzen.

Jeugdviswedstrijden starten op vrijdag 10 juli
Het jeugdkampioenschap wordt gevist als de vissen het beste bijten, zodat ook iedereen heel veel vissen kan vangen. Deze viswedstrijden voor de jeugd zijn voor jeugd tussen de 6 en 18 jaar. Opgesplitst in leeftijdscategorieën van 6 t/m 12 jaar en van 13 t/m 18 jaar. Bereik je in de loop van 2015 de leeftijd van 19 jaar, dan mag je nog mee vissen.
Als je kan vissen of je wil ook wel eens leren vissen dan mag je dit beslist niet missen, want er zullen weer veel vissen te vangen zijn en veel prijzen te winnen zijn. Het kampioenschap gaat over 4 wedstrijden die gevist worden van 18u00 tot 20u00. Deze wedstrijden gaan door op volgende vrijdagen: 10 juli, 24 juli, 7 augustus en 21 augustus.
Bij goed weer zijn er gemakkelijk meer dan 200 kijkers aan dit prachtige water.

Het lidgeld voor de jeugd is slechts € 10.

Wil je lid worden of wil je meer informatie over iets? Stuur dan even een mailtje naarmaasvissers@gmail.com