zaterdag 21 maart 2015

Dank aan de vele vrijwilligers opruimingsactie zwerfvuil

Op vrijdag 20 maart en zaterdag 21 maart stond de opruimingsactie van zwerfvuil op het programma bij de Maasvissers. Zwerfvuil vormt een steeds groter probleem in onze maatschappij. De Limburgse gemeenten en afvalintercommunale Limburg.net organiseren ieder jaar een grootschalige zwerfvuilactie, waar scholen en verenigingen zich voor mogen inschrijven.
De Maasvissers doen hier jaarlijks aan mee en nemen het grootste gedeelte van heel de gemeente voor hun rekening. Dit jaar kregen we weer bijna 30 kilometer (60 km aan 2 zijden) wegen voorgeschoteld, bovendien namen we nog bijna 4 kilometer Maasoever (10 hectare) voor onze kiezen en 6 hectare grondgebied op onze vislocatie De Steenberg.
We zijn wel een grote vereniging, maar het is altijd bang afwachten hoeveel vrijwilligers er komen opdagen. Als je met volk genoeg bent stelt het niet veel voor.
Gelukkig hadden we dit jaar een goede opkomst met meer dan 50 vrijwilligers over de 2 dagen. Alleen bleef jammer genoeg de opkomst van de jeugd ondermaats.
Op vrijdagavond werd er gewerkt van 17u tot 19u en namen we vooral de straten voor. 
Op zaterdag begonnen we om 8u30 en werd er langs de Maas en op de Steenberg zwerfvuil geruimd. Vooral langs de Maas lag er ontzettend veel rommel.
In totaal hadden we zo een 120 zakken zwerfvuil verzameld, waarvan de zowat twee derde afkomstig was van de Maasoever.

Buiten deze zwerfvuilopruiming stonden ook nog  andere werkzaamheden op het programma op de Steenberg. 
Zo waren er nog snoeiwerkzaamheden, want als je dit niet jaarlijks doet is de oever zo goed als dicht gegroeid. 
Ook werd er weer alles gecontroleerd van materialen voor de komende open wedstrijden.

We hebben ons als vereniging in ieder geval positief laten opmerken en het brengt een mooi bedrag op voor de verenigingskas. 
We willen dan ook iedereen nog eens bedanken die heeft meegeholpen aan deze werken.
Hieronder enkele foto's.