maandag 14 juli 2014

Vrijdag 25 juli eerste jeugdwedstrijd van 2014

Bericht aan alle jeugdvissers uit de streek
We verwachten super vangsten op de eerste jeugdwedstrijd van 25 juli
Zorg dat je er bij bent!


De Maasvissers Geistingen organiseren komende vrijdag 25 juli een eerste wedstrijd voor de jeugd van 6 t/m 18 jaar. Deze wedstrijd gaat door op de Steenberg in Geistingen van 18u tot 20u. Bij de Maasvissers  vist de jeugd een kampioenschap over 4 wedstrijden van 18u00 tot 20u00 op de Steenberg. Dit jaar gaan de wedstrijden door op vrijdag 25 juli, 1 augustus, 8 augustus en 22 augustus. Iedereen krijgt voer, maden en een pakje dikke vers van de vereniging. Er mag met vaste hengel of feeder (werphengel) gevist worden. Zoals altijd zijn er ook weer super veel  prijzen te winnen in de wedstrijd. 
Net zoals andere jaren is er bij deze jeugdwedstrijden telkens wat te eten en te drinken (broodje frikandel of hamburger enz..). De opbrengst hiervan gaat naar de prijzenpot in het eindklassement. Iedereen is hier welkom en kom zeker eens kijken naar de jeugdvissers. 
De jeugd mag geholpen worden, enkele hulpvaardige vissers zijn bij deze wedstrijden zeker welkom. Jeugd die wil mee doen betalen 5 euro per wedstrijd of  15 euro voor 4 wedstrijden. Maar dit bedrag krijg je uiteraard ruimschoots terug aan prijzengeld en je krijgt hiervoor in iedere wedstrijd voer en aas. Dit mag beslist niemand missen! 
Nieuwe jeugdige vissers zijn altijd welkom. Er doen al zeker zo een 50 jongens en meisjes mee dit jaar.

Nog nooit gevist?
Bericht voor nieuwkomers: misschien heb je nog nooit gevist en heb je nog geen vismateriaal?
Maar je wil wel kennis maken met de hengelsport.
Bij de Maasvissers hebben we altijd wat hengelmateriaal klaar staan wat je mag gebruiken tijdens de wedstrijd. Breng dan wel zelf een emmer mee. Vissen bewaar je in een leefnet gedurende de wedstrijd, zodat na de wedstrijd alle vissen weer gezond terug gezet kunnen worden. We hebben er zelf enkele, maar indien je iemand kent waarvan je een leefnet kan lenen, breng dat dan zeker mee. Breng voor alle zekerheid ook altijd een grote emmer mee!




Je wil ook mee doen? Hoe gaat dat dan?
1. Eerst en vooral moet je zorgen dat je tussen 16u15 en 17u00 aanwezig bent op de Steenberg. Aan de slagboom (links) kan je naar binnen rijden en na een paar honderd meter zie je de inschrijftent.
Wie nog niet betaald heeft kan daar betalen.
2. Dan moet je een nummer trekken waar je moet gaan vissen. Op vraag mogen ook enkele vrienden of vriendinnen langs elkaar zitten, maar kom dan zeker voor 16u45 anders krijgen we het niet meer voor elkaar).
3. Als je een nummer hebt getrokken krijg je een pak lokvoer (voor de vissen naar je visplaats te laten komen), doos aas (voor aan de haak te hangen) en eventueel materiaal voor mee te vissen (als je dat niet hebt of geen geschikt materiaal hebt).
Heb je graag een begeleider die je helpt met alles klaar te maken en je helpt bij het vissen, dan zeg je dat bij de inschrijving).
4. Dan ga je met je materiaal naar je aangewezen visplaats (en met je helper). De vislijn moet aan de hengel gemaakt worden, het voer moet bevochtigd worden in een emmer die je zeker moet meebrengen, er moet gepeild worden voor de diepte enz. 
Hier je toch al snel 30 tot 45 minuten voor nodig.
5. Om 18u00 gaat de toeter en mag iedereen beginnen te vissen en het lokvoer mag met beetjes op je visplaats geworpen worden. (voor 18u  mag je nog niets aan de haak hangen en nog niet voeren, de vissen die je dan vangt tellen dan ook nog niet mee). Alle vissen moet je bewaren in een leefnet als je dat hebt en anders in een grote emmer. (heb je geen leefnet, breng dan 2 emmers mee).
6. Om 20u00 gaat de toeter weer en alle hengels moeten uit het water. De vissen die je na de toeter vangt tellen niet meer mee!
7. Na het eindsignaal komt er meteen iemand de vissen tellen en wegen.
8. Daarna alle materiaal netjes opruimen en zeker geen rommel achter laten op je visplaats. Als alles is opgeruimd ga je naar de tent. Van dat vissen heb je zeker honger en dorst. Bij de tent kan je iets eten en drinken aan schappelijke prijzen.
9. Ondertussen is de uitslag opgemaakt en beginnen we aan de prijsuitreiking waar trouwens iedere deelnemer een mooie prijs heeft.


Puntentelling voor jeugd van 6 t/m 12 jaar:
In deze leeftijdsgroep (miniemen) krijg je 50 punten per vis en 1 punt per gram. Vang je bijvoorbeeld 10 vissen met een totaalgewicht van 1000 gram: dan heb je 1500 punten.
Wie het meeste punten heeft is de winnaar.
Wie geboren is in 2002 (of jonger) is nog miniem.

Puntentelling voor jeugd van 13 t/m 18 jaar:
In deze leeftijdsgroep (knapen) krijg je 10 punten per vis en 1 punt per gram. Vang je bijvoorbeeld 10 vissen met een totaalgewicht van 1000 gram: dan heb je 1100 punten.
Wie het meeste punten heeft is de winnaar.
Wie geboren is in 2001 (of ouder) is bij de knapen.

Puntentelling eindklassement:
De behaalde plaatsen in de wedstrijden bepalen het eindklassement.
De beste 3 wedstrijden van ieder tellen mee.

Oproep voor helpers
Bij deze jeugd zijn er nog heel veel die geholpen moeten worden met het optuigen van de hengel, voeren, helpen aas aandoen, onthaken enz.
Op die manier krijgen de jeugdleden een goede opleiding en kunnen ze spoedig zelfstandig vissen. De meesten vissen met een korte hengel op kleinere vissen.
We zoeken nog heel veel helpers voor vrijdag.
Stuur aub spoedig een email als je ook wil meehelpen naar maasvissers@gmail.com  

Tweedehandsmateriaal voor de jeugd?
De meeste vissers kopen zich regelmatig eens nieuw materiaal. Vaak wordt het oude vismateriaal geschonken voor uit te geven aan de jeugd.
Dit materiaal is altijd welkom.

Vispas?
Voor te vissen in openbaar water heb je een vispas nodig!
Tot 14 jaar kan je gratis een vispas krijgen bij een postkantoor.

Lidgeld?
Wie mee wil vissen bij de jeugd moet ook lid worden bij de Maasvissers.
(wie een eerste keer komt, kan altijd nog even kijken of je het echt leuk vindt of niet. Maar dit maken we zelden of nooit mee)
Het lidgeld bij de Maasvissers voor jeugd is slechts 10 euro. Dit is onder andere nodig voor de verzekering, moest er iets gebeuren. (verzekering is er ook voor als je alleen gaat vissen, hetzelfde waar je ook gaat vissen)
En wie mee vist bij de wedstrijden komt er al heel snel achter dat je dat heel snel terug verdiend hebt doordat we steeds een hele grote prijzenpot hebben bij onze wedstrijden.

Doe je vrijdag mee? Stuur dan even berichtje!
Voor een goede organisatie mogelijk te maken hadden we liefst een berichtje van wie mee doet. We moeten ongeveer weten hoeveel aas, voer en begeleiders we nodig hebben.
Stuur aub spoedig een e-mail als je ook wil mee doen naar maasvissers@gmail.com  en geef naam, adres en geboortedatum op.
Doe dit liefst voor woensdag en vraag alvast ook je vrienden of vriendinnen, want zij willen dan ook misschien mee vissen.