zondag 25 mei 2014

Vrijdag 6 juni gratis visles op de Steenberg om 18u (iedereen welkom)


Op vrijdagavond 6 juni om 18u00 zullen we ook weer visles geven op de Steenberg. 
Bij de Maasvissers stevenen we af op een recordjaar wat jeugdleden betreft.
De verwachting is dat er zelfs zo een 50 jeugdleden aan de wedstrijden gaan meevissen!
Bij die jeugdwedstrijden streven we er altijd naar om bij iedereen een begeleider te plaatsen, die kan helpen en ook leert hoe het beter kan.
Voor dat we aan die wedstrijden beginnen willen we ook nog eens een visles geven.

Op de eerste plaats is dit voor de jeugd, maar zeker ook interessant voor vissers die al langer vissen. In de hengelsport ben je nooit te oud om bij te leren en moet je bij blijven, anders raak je achter.
Vroeger werd er alleen met een vaste hengel op witvis gevist.
Toen het feederen kwam overgewaaid uit Engeland, hebben heel veel vissers deze hengeltechniek aangeleerd. Op zich niet zo moeilijk om aan te leren, maar we zien dat bij de meeste vissers toch nog heel wat bij te brengen is op dat vlak.
Ook hebben we het laatste jaar van heel wat jeugdvissers de vraag gekregen om hier eens uitleg over te krijgen. Vandaar dat we hier eens uitgebreid uitleg over gaan geven op de visles.

Maar op deze dag leren we ook hoe je met een vaste hengel op aantal kan kan vissen of hoe je met een vaste hengel op grote vissen moet vissen.

Veel jonge kinderen gaan wel eens vissen, maar als je niet de eerste beginselen van het vissen heb geleerd, wordt het heel moeilijk om vis te vangen. Daarom is deze visles uiterst belangrijk om deze jonge vissers aan het vissen te houden. In 2001 begonnen we met jeugdwerking en 14 jaar later is de jeugdwerking nog steeds een succes bij de Maasvissers. We zien ieder jaar dat nieuwe vissertjes met vismateriaal aankomen, waar je heel moeilijk een vis mee kan vangen, zoals veel te grote dobbers en haken die een vis niet eens binnen krijgen. Maar we willen ook aandacht besteden hoe je een vis moet behandelen bij het vissen, visherkenning, wat moet je hebben voor in orde te zijn met de wetgeving en nog veel meer….

Iedereen is er welkom! (je hoeft geen lid te zijn van de Maasvissers)
Aanvang 18u00 op de Steenberg in Geistingen (gemeente Kinrooi).
Wie wil mag zijn visgerief meebrengen voor eens te oefenen, maar op de eerste plaats gaat het nu om iets te leren. Wie wil vissen met moet wel een vispas bij hebben.
Jeugd tot 14 jaar kan gratis een vispas krijgen in het postkantoor. Zeker halen, want iedereen is verplicht een vispas te hebben op openbaar water!