vrijdag 25 april 2014

Zaterdag 26 april eerste wedstrijd voor kampioenschap seniors, juniors en veteranen

Op zaterdag 26 april april staat de eerste wedstrijd van het kampioenschap voor seniors, juniors en veteranen op het programma. 
Jammer genoeg hebben we niet voldoende visplaatsen ter beschikking om alle kandidaten ook mee te laten vissen. Dit jaar hadden we de limiet gesteld op 58 plaatsen. (we moeten altijd enkele plaatsen reserve houden omdat er door baggerwerkzaamheden altijd wel iets kan voorvallen waardoor enkele plaatsen niet bevisbaar kunnen zijn). 
Het kampioenschap gaat over 5 wedstrijden, waarvan de 4 beste resultaten meetellen. Nog even vermelden dat we vrije hengelkeuze hebben (vaste hengel, feeder, match…) en dat de wedstrijden gevist worden op volgende zaterdagen: 26 april, 10 mei, 6 september, 20 september en 18 oktober. Aanvangstijden: 9u00 (half uur eerder als vorig jaar!). Wedstrijdduur: 5 uur. Alle deelnemers krijgen de informatie en reglementen voor dit kampioenschap persoonlijk toegestuurd. Onder de deelnemers dit jaar ook 2 dames!

De vangsten in deze tijd van het jaar zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de natuur. In ieder geval zijn de brasems zich nu massaal aan het verzamelen voor de paai.
Als je net op een strook valt waar de grote zwermen brasems zich ophouden, dan kan je super vangsten beleven. De temperatuur is deze week in ieder geval goed geweest, want hoe hoger de temperatuur, hoe meer activiteit er bij de vissen is.
We hadden eigenlijk gehoopt op enkele dagen stabiele wind uit ZW, maar de wind is de laatste week te dikwijls uit het NO gekomen. Gelukkig komt de wind op de eerste wedstrijd voor het clubkampioenschap wel uit het ZW.
Verder hebben we dit jaar ook een beetje rekening gehouden met de maanstanden, die een grote invloed hebben op het aasgedrag van de vissen. De beste maanstanden zijn de nieuwe maan en het eerste kwartier. Op dinsdag 29 april hebben we "nieuwe maan" en daar zijn we dus niet ver vanaf. Een nadeel is dan weer dat bij de eerste wedstrijd de maan overdag te zien is en dat is ook alweer niet goed voor de visvangst.
Maar een helemaal ideaal visweer komt in een jaar niet vaak voor.
Het wordt dus afwachten wat de eerste wedstrijd zal brengen.
Waarschijnlijk zullen er stroken zijn waar er goed gevangen wordt en stroken waar het heel moeilijk wordt om een vis te vangen. Het is een kwestie om goed te loten.