zaterdag 17 augustus 2013

Sam Hermans (miniemen) en Niek Cretskens (knapen) winnaars bij vierde jeugdwedstrijd

Op vrijdag 16 augustus werd de vierde en laatste jeugdwedstrijd van de Maasvissers Geistingen gevist op de Steenberg. Bij prachtig visweer hadden we weer een heel goede opkomst van de jeugd met weer verschillende nieuwe gezichten. De hele week werd er heel goed vis gevangen, maar tijdens de wedstrijd was het misschien toch net iets minder als door de week. Maar in totaal werden er toch nog 614 vissen gevangen met een totaal gewicht van 31 kg in twee uurtjes tijd.
Bij de miniemen (6 t/m 12 jaar) werd Sam Hermans (Kessenich) eerste met liefst 47 vissen (3470 punten). De miniemen krijgen 50 punten per vis en 1 punt per gram.
De tweede plaats was voor Stef Vandael (Ophoven)met 43 vissen (3230 punten) net voor broer  Jens Vandael met 37 vissen (2890 punten).
Kayron Verhaag (Kessenich) behaalde met 36 vissen de vierde plaats.
Een gedeelde vijfde plaats was er voor Tijn Martens (Ophoven) en Stijn Vandevloed (Maaseik).

Bij de knapen (13 t/m 18 jaar) die 10 punten per vis en 1 punt per gram krijgen, stond Niek Cretskens (Geistingen) op de hoogste trede van het podium met 2410 punten.
Kobe Vanaken (Kinrooi) werd tweede met 2280 punten. (Kobe ving de grootste vis van de dag)
De derde plaats was voor Lennert Severijns (Kessenich) met 2160 punten, die voor de eerste keer in zijn leven met de feeder viste.
Dries Hermans (Geistingen) behaalde met 49 visjes de vierde plaats en had daarmee de meeste vissen van de dag. (1650 punten)
Hendrik Brebels (Kessenich) zat nog net in de top 5 met 1480 punten.

Het was weer goed druk aan het water en na de wedstrijd aan de tent.
Ondanks slechte vangsten in de eerste 2 wedstrijden deden dit jaar 40 jeugdleden mee aan het kampioenschap en daar mogen we zeker trots op zijn. Het is een hele organisatie waarbij je ontzettend veel vrijwilligers bij nodig hebt voor de begeleiding van de jeugd. We willen al deze mensen dan ook nog eens bedanken voor hun hulp.
Ook de prijsuitreiking na iedere jeugdwedstrijd mag er gezien worden. Met telkens een hele mooie prijzenpot en bovendien vaak extra mooie prijzen die we krijgen van vissers die de jeugd willen steunen. In de laatste wedstrijd waren bijvoorbeeld diverse feeders, molens en andere materialen als extra prijs te winnen. (David Lenssen en Frans Nijsten waren deze keer de milde gevers waarvoor we ze zeker nog eens willen bedanken). Door de goede opkomst was het telkens extra druk bij de prijsuitreiking (vaak meer dan 100 aanwezigen), waar de barbecue en de drank erg goed van kant gingen. Ook hier heb je telkens 6 man nodig die klaar staan voor te helpen en hierbij moet je denken we geen stroom en water hebben. Een pluim voor deze mensen die telkens klaar staan!
Maar we moeten zeggen dat we ook waardering krijgen voor ons werk en dat zien we al aan de massale opkomst van jeugd, ouders, grootouders, vrienden kennissen enz. Ook deze mensen willen we bedanken, anders was het ook niet haalbaar voor onze organisatie.
Hieronder nog een aantal sfeerfoto's: