dinsdag 23 juli 2013

Vrijdag 26 juli weer jeugdvissen op de Steenberg

Het jeugdvissen bij de Maasvissers kent weer groot succes: komende vrijdag meer dan 30 jeugdleden aan het water!!!
De Maasvissers Geistingen organiseren komende vrijdag 26 juli een derde wedstrijd voor de jeugd van 6 t/m 18 jaar.
Deze wedstrijd gaat door op de Steenberg in Geistingen van 18u tot 20u.
Er mag met vaste hengel of feeder (werphengel) gevist worden.
Door het warme weer zijn de kleine visjes van dit jaar flink gegroeid en zijn deze vrijdag massaal te vangen. In zo een wedstrijd ligt het gemiddelde aantal visjes per deelnemer vook boven de 20 stuks.
Ook met de feeder is er in de avonduren vaak goed vis te vangen.


Dringende oproep voor helpers jeugd!!! (veel nieuwelingen en veel kleine vis te vangen)
Er zijn vrijdag heel veel nieuwelingen aanwezig die een helper nodig hebben.
Vrijdag zullen er heel veel kleine visjes te vangen zijn en dan is het noodzakelijk dat we bij iedere nieuweling een begeleider hebben staan.
Op die manier leren ze in ieder geval hoe het moet. Materiaal klaar maken, helpen met voeren, helpen met aas op de haak zetten, onthaken enz. De meeste in deze leeftijdscategorie vissen met een korte hengel op kleinere vissen. We hebben meer dan 20 helpers nodig en daarom doen we een oproep aan iedereen die wil helpen hierbij.
Laat het ons even weten en stuur even een berichtje terug.
Je hoeft heus geen supervisser te zijn voor te helpen.
Al kan je een uur helpen, alle hulp is welkom. Indien je in de mogelijkheid bent van om 17u aanwezig te zijn, dat hebben we het liefst want het opbouwen van het materiaal is erg tijdrovend als je enkele jongeren moet helpen.
Enkele van de vaste begeleiders zijn op vakantie en daarom willen we zeker een oproep doen nieuwe begeleiders!!!
Alvast bedankt voor de medewerking.

Aan de jongens en meisjes die mee willen doen:
Je wil vrijdag mee doen? Hoe gaat dat dan?
1. Eerst en vooral moet je zorgen dat je tussen 16u15 en 17u00 aanwezig bent op de Steenberg. Aan de slagboom (links) kan je naar binnen rijden en na een paar honderd meter zie je de inschrijftent.
Wie nog niet betaald heeft kan daar betalen.
2. Dan moet je een nummer trekken waar je moet gaan vissen. Op vraag mogen ook enkele vrienden of vriendinnen langs elkaar zitten, maar kom dan zeker voor 16u45 anders krijgen we het niet meer voor elkaar).
3. Als je een nummer hebt getrokken krijg je een pak lokvoer (voor de vissen naar je visplaats te laten komen), doos aas (voor aan de haak te hangen) en eventueel materiaal voor mee te vissen (als je dat niet hebt of geen geschikt materiaal hebt).
Heb je graag een begeleider die je helpt met alles klaar te maken en je helpt bij het vissen, dan zeg je dat bij de inschrijving).
4. Dan ga je met je materiaal naar je aangewezen visplaats (en met je helper). De vislijn moet aan de hengel gemaakt worden, het voer moet bevochtigd worden in een emmer die je zeker moet meebrengen, er moet gepeild worden voor de diepte enz. 
Hier je toch al snel 30 tot 45 minuten voor nodig.
5. Om 18u00 gaat de toeter en mag iedereen beginnen te vissen en het lokvoer mag met beetjes op je visplaats geworpen worden. (voor 18u  mag je nog niets aan de haak hangen en nog niet voeren, de vissen die je dan vangt tellen dan ook nog niet mee). Alle vissen moet je bewaren in een leefnet als je dat hebt en anders in een grote emmer. (heb je geen leefnet, breng dan 2 emmers mee).
6. Om 20u00 gaat de toeter weer en alle hengels moeten uit het water. De vissen die je na de toeter vangt tellen niet meer mee!
7. Na het eindsignaal komt er meteen iemand de vissen tellen en wegen.
8. Daarna alle materiaal netjes opruimen en zeker geen rommel achter laten op je visplaats. Als alles is opgeruimd ga je naar de tent. Van dat vissen heb je zeker honger en dorst. Bij de tent kan je iets eten en drinken aan schappelijke prijzen.
9. Ondertussen is de uitslag opgemaakt en beginnen we aan de prijsuitreiking waar trouwens iedere deelnemer een mooie prijs heeft.

Puntentelling voor jeugd van 6 t/m 12 jaar:
In deze leeftijdsgroep (miniemen) krijg je 50 punten per vis en 1 punt per gram. Vang je bijvoorbeeld 10 vissen met een totaalgewicht van 1000 gram: dan heb je 1500 punten.
Wie het meeste punten heeft is de winnaar.
Wie geboren is in 2001 (of jonger) is nog miniem.

Puntentelling voor jeugd van 13 t/m 18 jaar:
In deze leeftijdsgroep (knapen) krijg je 10 punten per vis en 1 punt per gram. Vang je bijvoorbeeld 10 vissen met een totaalgewicht van 1000 gram: dan heb je 1100 punten.
Wie het meeste punten heeft is de winnaar.
Wie geboren is in 2000 (of ouder) is bij de knapen.