zondag 17 maart 2013

Dank aan de vele vrijwilligers opruimingsactie zwerfvuil


Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart stond de opruimingsactie van zwerfvuil op het programma bij de Maasvissers. Zwerfvuil vormt een steeds groter probleem in onze maatschappij. De Limburgse gemeenten en afvalintercommunale Limburg.net organiseren ieder jaar een grootschalige zwerfvuilactie, waar scholen en verenigingen zich voor mogen inschrijven.
De Maasvissers doen hier jaarlijks aan mee en nemen het grootste gedeelte van heel de gemeente voor hun rekening. Dit jaar kregen we weer liefst 31 kilometer (62 km aan 2 zijden) wegen voorgeschoteld, bovendien namen we nog bijna 4 kilometer Maasoever (10 hectare) voor onze kiezen en 6 hectare grondgebied op onze vislocatie De Steenberg.
We zijn wel een grote vereniging, maar het is altijd bang afwachten hoeveel vrijwilligers er komen opdagen. Zeker bij zo koud winterweer als afgelopen week. Als je met volk genoeg bent stelt het niet veel voor.
Gelukkig hadden we dit jaar een goede opkomst met zo een 50 vrijwilligers over de 2 dagen.
Op vrijdagavond werd er gewerkt van 17u tot 19u en namen we vooral de Maasoever voor. 
Op zaterdag begonnen we om 8u30 en door de goede opkomst was voor 11 uur was alles netjes opgeruimd. 
Buiten deze zwerfvuilopruiming stonden ook nog snoeiwerkzaamheden op het programma op de Steenberg, want als je dit niet jaarlijks doet is de oever zo goed als dicht gegroeid.
We hebben ons als vereniging in ieder geval positief laten opmerken en het brengt een mooi bedrag op voor de verenigingskas. 
We willen dan ook iedereen nog eens bedanken die heeft meegeholpen aan deze werken.
Hieronder enkele foto's van onze helpers. Hiervan zijn de meeste foto's gemaakt voor aanvang van de werken of tijdens een ingelaste rustperiode.