maandag 25 november 2013

Programma 2014

Op vrijdag 22 november kwam de werkgroep van de Maasvissers bij elkaar om een evaluatie te maken van dit jaar en om het programma voor 2014 vast te leggen. 
Bij een grote vereniging als de Maasvissers is er meer te doen als je zou denken. Zeker bij onderhoudswerkzaamheden en bij de jeugdwerking hebben we veel volk nodig. 
De werkgroep van de Maasvissers bestaat uit zo 25 leden en die heb je zeker nodig voor alles in goede banen te kunnen leiden. En we zijn trots zo een grote werkgroep te hebben (bij de meeste visclubs heb je tegenwoordig nog niet zo veel leden meer).
Dit is net de sterkte van de vereniging.
De 20 aanwezige leden van de werkgroep kregen eerst een nabeschouwing van 2013 te zien. En we kunnen terugblikken op een geslaagd jaar bij de Maasvissers.
Bij alle wedstrijden kregen we meer inschrijvingen dan dat we visplaatsen ter beschikking hebben. Bij verschillende wedstrijden kregen we zelfs meer dan 100 aanmeldingen!
Op vraag van verschillende leden uit de werkgroep worden de activiteiten in 2014 iets uit elkaar getrokken, voorgaande jaren was er in juli, augustus en september bijna ieder weekend een activiteit.

Kalender 2014
Op vrijdag 21 maart en zaterdag 22 maart is de zwerfvuilopruiming en opknapbeurt op de Steenberg (opknappen weg, opruimen, snoeiwerkzaamheden enz...).
Voor het wedstrijdgebeuren hebben we rekening gehouden met onze ervaring.
In het voorjaar bijten de vissen op de Steenberg het best tussen half april en half mei.
Van half mei tot de laatste week van juli zijn de vangsten op witvis beneden peil en houden we dan ook geen wedstrijden.
In de vakantieperiode van 12 juli tot 15 augustus houden we geen wedstrijden voor het kampioenschap van de seniors, omdat er dan vaak veel op vakantie zijn.
De jeugdwedstrijden houden we net wel in de zomervakantie (juli-augustus) als er geen voetbal enz is. In de weekends van 12 en 19 juli is de jeugd uit het dorp dan weer op kamp en kunnen we ook geen jeugdwedstrijd houden en tegen de laatste week van juli zijn de jonge visjes groot genoeg om met de hengel te vangen, waardoor ook succes bij de jeugd verzekerd is.
September en oktober zijn altijd de beste maanden om te vissen, maar dan hebben de meeste jeugdleden ook teveel andere activiteiten. Uiteraard is dit wel een geschikte periode om wedstrijden voor de seniors te vissen.
Hierdoor zijn onze onze wedstrijden voor 2014 bepaald:
Zaterdag 19 april open individuele wedstrijd.
Zaterdag 26 april eerste clubwedstrijd voor seniors, juniors en veteranen.
Zaterdag 10 mei tweede clubwedstrijd voor seniors, juniors en veteranen.
Zaterdag 28 juni open koppelwedstrijd in samenwerking met de Snoek Ophoven.
Vrijdag 25 juli eerste jeugdwedstrijd (miniemen en knapen).
Vrijdag 1 augustus tweede jeugdwedstrijd (miniemen en knapen).
Vrijdag 8 augustus derde jeugdwedstrijd (miniemen en knapen).
Vrijdag 22 augustus vierde jeugdwedstrijd (miniemen en knapen).
Zaterdag 6 september derde clubwedstrijd voor seniors, juniors en veteranen.
Zaterdag 20 september vierde clubwedstrijd voor seniors, juniors en veteranen.
Zaterdag 4 oktober open koppelwedstrijd.
Zaterdag 18 oktober vijfde clubwedstrijd voor seniors, juniors en veteranen.

Samenvatting
Open wedstrijden op 19 april, 28 juni en 4 oktober. Vissen van 9u tot 12u en van 13u tot 16u.
Wedstrijden kampioenschap seniors op 26 april, 10 mei, 6 september, 20 september en 18 oktober. Vissen van 9u00 tot 14u00.
Jeugdwedstrijden op 25 juli, 1 augustus, 8 augustus en 22 augustus.
Vissen van 18u00 tot 20u00.