zondag 30 december 2012

Aanpassing lidgeld voor 2013

De leden van de Maasvissers worden allemaal verzekerd tijdens het hengelen omdat we zijn aangesloten bij de Vlaamse Bond voor Hengelsportverbonden (VVHV). 
Deze verzekering hebben we ook voor de burgerlijke aansprakelijke van de club en bestuursleden veilig te stellen, want je weet nooit wat er kan gebeuren.
De kosten voor deze verzekering zijn de laatste jaren behoorlijk toegenomen.
Doordat we zijn aangesloten bij het VVHV ontvang je wel ook tweemaandelijks het Het Hengelblad via de post.

Bij de Maasvissers beheren we in overleg met de gemeente Kinrooi een uniek visgebied in de ontzettend grote grindplassen in de gemeente Kinrooi. Dit visgebied is beter gekend als de Steenberg. Maar de onderhoudswerkzaamheden op de 6 ha grote Steenberg kosten ons ook steeds meer. Hier kruipt echt veel vrijwilligerswerk in voor dit bij te houden.

Door deze twee bovengenoemde toenemende kosten, zijn we genoodzaakt het lidgeld iets op te trekken naar € 20. (voor jeugd t/m 18 jaar wordt dit € 10)
Maar waar kan je tegenwoordig nog gemakkelijk je auto achter je neer zetten als je gaat vissen? Dit is op de Steenberg één van de grote pluspunten.
Voor een buitenstaander lijkt het of een visser overal kan vissen waar er water is. Maar in werkelijkheid is dit anders.  In 2001 begonnen we bij de Maasvissers met jeugdwerking en de opkomst was meteen zo groot dat we nergens een geschikt viswater vonden, ondanks de supergrote grindplassen die in de gemeente lagen. Via de gemeentelijke sportraad trokken we aan de alarmbel en vroegen we of we de jeugd op de Steenberg mochten laten vissen. In die tijd kon er nog niet gevist worden (je kon er ook niet met een auto op komen). Bovendien stonden er heel veel struiken waardoor er ook nog niet zo veel visplaatsen waren.
Na heel wat vergaderingen met de gemeente en andere instanties mochten we er uiteindelijk gaan vissen onder bepaalde voorwaarden. 
De Maasvissers zijn vanaf toen aan een razend tempo gegroeid.
Na heel veel werk hebben we de Steenberg toegankelijk gemaakt voor iedereen. Ter verduidelijking hennen we enkele foto's van 2002 en van de huidige situatie.
Op de eerste foto zien we Wim Bloemen aan het werk bij de doorvaart. Op de foto erachter zie je Pit Peters op dezelfde plek staan, 10 jaar later.De volgende foto's zijn gemaakt bij de huidige nr. 10 met op de eerste foto Jan Knippenberg.


Zoals je kan zien is het er een heel stuk op vooruit gegaan, waardoor er tegenwoordig altijd wel altijd vissers, wandelaars of lopers te zien zijn. We willen langs deze weg dan ook ook nog eens alle vrijwilligers bedanken die hebben geholpen bij al deze werken. Jaarlijks geven we de Steenberg enkele opknapbeurten. De eerstvolgende is op zaterdag 16 maart.

Binnen enkele weken wordt er begonnen aan de nieuwe visoever op de Boterakker en dat er daar 80 extra visplaatsen komen is ook te danken aan de Maasvissers.